ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΓΑΜΟΥ | ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ: Στολισμός Γάμου στα Κάστρα Θεσσαλονίκης

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Στολισμός Γάμου στα Κάστρα Θεσσαλονίκης


 Στην Ιστορική παλιά Πόλη στα Κάστρα της Θεσσαλονίκης στους Αγίους Αναργύρους τελέστηκε αυτός ο χειμωνιάτικος Γάμος. Το χρυσό και το Λαδί ήταν τα χρώματα του Γάμου απόλυτα χειμωνιάτικα.

Ένας κατάλευκος διάδρομος στρώθηκε στο εσωτερικό του Ναού ενώ εντυπωσιακά διάφανα μεγάλα γυάλινα βάζα τοποθετήθηκαν δεξιά και αριστερά του διαδρόμου της εκκλησίας,  στο εσωτερικό τους υπήρχαν κρεμασμένες λαδί κορδέλες και στο επάνω μέρος του βάζου τοποθετήθηκαν υπέροχες συνθέσεις με κεριά, γυψοφύλλη και ιβουάρ τριαντάφυλλα . Μεγάλα εντυπωσιακά κεριά  με ένα μεγάλο στεφάνι από γυψοφύλλη και ιβουάρ τριαντάφυλλα, πήραν τον ρόλο του γαμπρού και της νύφης όπως προστάζει το έθιμο που συμβολίζουν οι Λαμπάδες του Γάμου. Τα φιτίλια του γάμου ανάψαν και ο λευκός διάδρομος περίμενε το ζευγάρι να περάσει. Ο Γαμπρός περιμένει την νύφη, στις σκάλες της εκκλησίας όπου διακοσμήθηκαν με εντυπωσιακά φανάρια, να της προσφέρει την ιδιαίτερη νυφική ανθοδέσμη.
 Μετά το τέλος της τελετής όλοι οι καλεσμένοι πέρασαν από το εντυπωσιακό τραπέζι γάμου όπου το σούρουπο ανέδειξε τα εντυπωσιακά κηροπήγια. Βάζα με κουφέτα όπως και γλυκίσματα γάμου μπεζέδες και μακαρόν σερβιρίστηκαν στους καλεσμένους του Γάμου. Οι κυρίες του γάμου πήραν την μπομπονιέρα τους, ένα όμορφο λαδί πουγκί γάμου δεμένο με χρυσό κορδόνι και ένα μεταλλικό χρυσό στεφανάκι ελιάς ενώ οι κύριοι το ίδιο πουγκί με ένα μεταλλικό κρεμαστό χρυσό κλαδί ελιάς. Η βραδιά συνεχίστηκε και η Δεξίωση έγινε στο Χωριό της Ειρήνης, όπου όλες οι συνθέσεις του γάμου μεταφέρθηκαν στην Δεξίωση και διακόσμησαν τα τραπέζια του γάμου καθώς και τα ευχαριστήρια καρτελάκια γάμου τοποθετημένα στην πετσέτα του κάθε καλεσμένου . Η εντυπωσιακή Γαμήλια Τούρτα περίμενε το ζευγάρι στο κέντρο της αίθουσας Δεξιώσεων. Το ζευγάρι καταφθάνει, η σαμπάνια  ανοίγει, η πρόποση  "Στην Υγειά σας"  και το γλέντι του Γάμου αρχίζει.....





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου